CPS, Millores per a la industria i per a la societat


Els ciutadans seran també beneficiats per l'eclosió dels Sistemes Ciberfísics.

Petites, mitjanes i grans empreses oferiran serveis de major qualitat, velocitat i adaptabilitat a les necessitats de la societat, cada vegada més exigents en termes com la immediatesa, interconnexió, comoditat, processos múltiples o seguretat.

En aquest sentit, les empreses brindaran a diverses àrees de consum directe del ciutadà una tecnologia avançada i basada en els CPS que saciarà algunes de les principals necessitats del ciutadà, sobretot de l'anomenada Generació Z o generació digital , els actuals nens nascuts en plena era digital que ja no conceben el dia a dia sense la presència de la tecnologia, la interconnexió i la informació.

Alguns dels principals sectors millorats pels Sistemes Ciberfísics que consumiran les generacions de l'avui i de demà seran:


  • Transport: Els CPS faran que el transport de mercaderies i persones sigui més ràpid, més segur i sostenible. Sens dubte, el concepte de mobilitat pujarà diversos graus en benestar i facilitats. Per posar un exemple, els processos que facilitaran els Serveis Ciberfísics milloraran les capacitats de la venda en línia, dels viatges en tot tipus de mitjà de transport, i tot això amb major eficiència energètica per al planeta, una altra de les exigències que les generacions que venen de tenir en compte per a qualsevol producte o servei. 
  • Energia: Els consums o els serveis d'energia al ciutadà viuran una clara optimització gràcies als CPS. Això es pot traduir en la integració de fonts d'energia renovables amb nous serveis de valor afegit per a operadors i consumidors finals. 
  • Sanitat: Com en la majoria de sectors, el ciutadà busca serveis el més personalitzats possible. Amb la rapidesa i adaptabilitat que ofereixen els Sistemes Ciberfísics, la sanitat oferirà solucions de cura de la salut mesura per a l'usuari, millorant el seu benestar i permetent una reducció, per exemple, de la despesa pública en aquesta matèria. Amb algunes aplicacions, dispositius i formes de comunicació telemàtica o virtual, per exemple, no serà tan necessària la presència física en centres de salut o serveis d'urgència, i la cura del pacient serà més gran que l'actual. 
  • Fabricació: També la creació de productes i serveis anirà encaminada a la personalització i els gustos de cada persona. Els CPS ofereixen aquesta capacitat de convertir un producte o servei en un personalitzat de forma molt més àgil i mitjançant processos múltiples. 
  • Infraestructures: El concepte de Smart City o Ciutat Intel·ligent evolucionarà encara més, de manera que el manteniment d'instal·lacions, espais públics i altres serveis a la ciutat sigui 31 molt més sostenible, amb menys cost per a l'administració i el ciutadà, i amb un resultat molt més ràpid i satisfactori per a tothom.

Comentaris

Entrades populars