Casos reals de CPS dins la industria



Les empreses d'avui ja ens mostren exemples clar del que suposa l'aplicació dels CPS. Una cas interessant és el de l'empresa líder mundial en innovació de màquinaeina, DMG Dori. Gràcies als sistemes ciberfísics, els dispositius-eines d'ús industrial que fabrica l'empresa compta ara amb un estalvi de l'30% en els temps de funcionament i de l'50% en temps i esforç per calcular els valors tecnològics o la recerca d'informació important.

En el cas d'Espanya trobem empreses que ja formen part de la coneguda Indústria 4.0 o 'empresa intel·ligent'. L'empresa navarresa Kunak , per exemple, aplica els sistemes ciberfísics per, mitjançant sensors que ells mateixos fabriquen i comercialitzen, dotar d'intel·ligència a instal·lacions i processos industrials, millorant el control i la productivitat dels mateixos de forma espectacular. Volkswagen és un dels seus clients, entre molts altres.

Un altre cas és Embeblue, que dissenya i fabrica dispositius electrònics molt reduïts, econòmics i amb un reduït consumeix d'energia, però amb uns sensors molt especialitzats, juntament amb protocols de comunicació avançats, el que permet el seu ús en diversos camps com telemedicina, domòtica, dispositius per smartcities, gestió de magatzems, GEO posicionament ...





Comentaris

Entrades populars