IOT i edge computin

Quines característiques ha de tenir un telèfon intel·ligent per ser "intel·ligent"? La resposta òbvia és que incloguin un processador informàtic i un sistema de maquinari associat que permetin que el telèfon presenti una interfície gràfica, executi un sistema operatiu, es connecti a Internet i executi aplicacions, entre d'altres tasques. En l'exemple anterior del 'termòstat a la llar intel·ligent, la resposta és similar. El termòstat és "intel·ligent" perquè inclou un sistema informàtic que pot rebre i transferir dades sense intervenció humana.

En l'àmbit de l'IOT, la capacitat dels dispositius per utilitzar la potència informàtica s'està tornant cada vegada més valuosa com a mitjà per analitzar les dades en temps real amb rapidesa, i per una bona raó. El fet de només enviar o rebre dades pot ser un pas important en una solució de IOT, però l'enviament, la recepció i l'anàlisi de dades de forma conjunta amb les aplicacions de IOT generen moltes possibilitats.

Penseu l'exemple de la RFID en el sector de la logística i el transport. El primer dispositiu que esmentem emmagatzema dades digitals que envia a un dispositiu de lectura mitjançant l'ús d'ones de ràdio. Aquest dispositiu de lectura rep les ones de ràdio, i després posa a disposició la informació per a la seva anàlisi; però, la comunicació entre la RFID i el lector sempre és unidireccional. El dispositiu de RFID en si no pot rebre actualitzacions del lector, i el lector no pot enviar les dades o les instruccions de tornada a la RFID. Això limita el seguiment dels contenidors als registres d'arribada a certs llocs, en lloc de poder realitzar una supervisió constant.

Per aconseguir-ho, aquesta empresa de logística necessitaria molta de la potència informàtica disponible en els dispositius de IOT físics, especialment per a l'automòbil sense conductor. En lloc de ser simples dispositius que envien i reben dades, sempre a l'espera d'instruccions d'un centre de dades centralitzat mitjançant Wi-Fi, els dispositius de IOT haurien de processar les dades i prendre decisions pel seu compte. A aquesta implementació de potència informàtica més a prop de les vores externs d'una xarxa, en lloc d'en un centre de dades centralitzat, se la coneix com edge computing .




Comentaris

Entrades populars