Vidres i lents a partir d'impresores 3D



Científics alemanys han fabricat petits objectes de vidre a partir d'una substància que poden fer servir les impressores 3D.

Fins ara les impressores 3D només eren capaços de fabricar vidre opac, entre d'altres coses per la complexitat de treballar amb el vidre transparent ja que la seva impressió requereix temperatures altíssimes per sobre dels 1.000 graus centígrads .

Per això, els investigadors de l'MIT van haver de trobar un material per a la boquillla de la impressora 3D que fos capaç d'aguantar aquesta calor i, alhora, evités que el vidre es quedés enganxat.

La solució ha estat fabricar un filtre amb òxid d'alumini amb la qual la impressora ha aconseguit crear per primera vegada vidre transparent , o més concretament vidre sòdic-càlcic , un element molt comú en la fabricació de finestres.

Però la impressió en 3D de vidre transparent té moltíssimes més possibilitats, ja que la tècnica es podria utilitzar per exemple per crear cables de fibra òptica avançats per transmetre informació d'una manera més eficient segons ha explicat Neri Oxman, un dels responsables de el projecte, en declaracions a l' Arch Daily .



Comentaris

Entrades populars